Danmarks Naturkanon 2018 - Nordjylland

  I det Nordjyske er tre steder valgt ud. Her er området omkring Skagen og Råbjerg Mile oplagt. Råbjerg Mile er Danmarks største vandreklit med en hel kvadratkilometer sand, der hele tiden flytter sig. Også Fosdalen ved Svinkløv samt området Lille vildmose er med over gode naturoplevelser i Danmark.

  Lille Vildmose
  Lille Vildmose er slet ikke så lille endda. Faktisk er den del, der hedder Tofte Højmose, Nordeuropas største højmose, og har været ”aktiv” i mere end 1200 år. Det smukke naturområde findes ved Himmerlands østkyst. Skal du på tur i området, så kan du med fordel starte på Vildmosecenteret, som på fremragende måde formidler stedet. Her er mulighed for at se kongeørne fra et af de mange fugletårne i mosen. Ejeren af mosen har en filosofi om, at området skal have lov at blive vildere og vildere og lade naturen gå sin gang. Skoven står urørt, den naturlige vandstand genoprettedes og senest er der udsat elge i området. Her er altså rig mulighed for at se nogle af de sjældneste dyr i Danmark, også guldsjakalen og den smukke rørdrum fugl findes her. Området er en oplagt udflugt når I overnatter på Danhostel Hobro eller Danhostel Rebild.

  Skagen og Råbjerg Mile
  Danmarks Naturkanon 2018 har, selvfølgelig fristes man til at sige, også valgt Skagen og den unikke vandreklit Råbjerg Mile. På toppen af Danmark mødes vandene, og lyset er altid helt specielt. Hør lyden af de sjældne natravne og oplev fuglelivet i Nordjylland. Råbjerg Mile er naturen i sin stærkeste form, en kvadratkilometer af sand der vandrer uhindret hen over landskabet. Her kan familien boltre sig frit, og kun et par timer efter har blæsten slettet alle fodspor i sandet. Tag jer tid til at opleve denne skønne del af Danmark. Danhostel Skagen og Danhostel Frederikshavn City er oplagte steder at overnatte på, når I skal besøge disse to skønne steder.

  Fosdalen og Svinkløv
  Svinkløv er en del af Danmarks største kystskrænt, som strækker sig mange kilometer. Derfor er den selvfølgelig en del af Danmarks Naturkanon 2018. Her er et rigt dyreliv og et vælg af bakker, dale og smukke sandklitter. Bedste udsigt fås fra Lien – Danmarks længste indlandskystskrænt, som viser, hvor havet gik til i stenalderen. I kontrast til det åbne strandlandskab ligger Fosdalen med sit grønne løv. En næsten troldeagtig skov med regnskovsagtig frodighed. Bregner og mosser vokser vildt i det lille mikroklima. Følg bækken i bunden af dalen og oplev et rigt dyreliv. Du er kun en halv times kørsel fra den smukke kyststrækning og frodige dal, når du overnatter på Danhostel Vitskøl Kloster ved Limfjorden.

  Tilbage til Danmarks Naturkanon

   


  Lille Vildmose


  Råbjerg Mile


  Fosdalen - Foto Søren Rosenberg