KRONBORG SLOT – UNESCOS Verdensarv i Danmark

  Et uniks stykke Danmarks historie

  Derfor er stedet på UNESCOS liste
  Kronborg Slot ligger på et strategisk vigtigt sted ud til Øresund, mellem Danmark og Sverige. Kronborgs Slot, har stor symbolsk værdi for det danske folk og har spillet en nøglerolle i Nordeuropas historie i det 16.-18. århundrede. Opførelsen af Kronborg Slot, begyndte i 1574 og dets forsvar blev forstærket i slutningen af det 17. århundrede.

  Slottet er forblevet intakt indtil nu
  Det er verdensberømt som ”Elsinore”, hvor indstillingen af Shakespeares Hamlet fandt sted. Kronborg Slot blev optaget på UNESCOS Verdensarvsliste i år 2000.

  Det skal du se/opleve når du er der
  Slottets mange udvendige flotte detaljer, samt voldgraven og de smukke rammer i gården inden for murerne og efterfølgende de smukke sale indenfor. Husk at kigge ud af vinduerne, for at nyde den royale udsigt. Ikke mindst skal I se Holger Danske og gå lidt rundt i katamasserne under Slottet.

  Hvor børnevenligt er det
  For de små børn, kan turen ned til Holger Danske og katamasserne være lidt uhyggelige, så vi anbefaler denne tur til de lidt større børn. Der er meget spændende historieundervisning i en rundtur på Kronborg slot og der er mange aktiviteter på stedet året rundt, hvor der er plads til hele familien. Eks. middelaldermarked med ridderturneringer, søslag i voldgraven, bueskydning, fægtetræning, historiske børnelege, børnekøkken og meget mere.

  Andre gode ting i nærheden
  Museet for Søfart, ligger lige ved Kronborg Slot og når du nu alligevel har betalt for parkeringen, kan du ligegodt få det med.

  Hvilket Danhostel ligger tættest på
  Danhostel Helsingør ligger ikke ret langt fra skønne Kronborg Slot, de ligger lige ned til stranden og med smuk udsigt over Øresund. Turen til Helsingør og Kronborg Slot, kan også let klares indenfor rimelig tid, hvis man overnatter på Danhostel Hillerød eller et af de Københavnske Danhostels.

  Hemmelig tips
  • Besøg Kronborg Slot når der er middelaldermarked og få en hel dag ud af det.
  • Kombiner evt. dit besøg med at se Parforcejagtlandskabet og slå to UNESCO-fluer med et smæk.

  Tilbage til UNESCO liste.

  kronborg.jpg