ROSKILDE DOMKIRKE – UNESCOS Verdensarv i Danmark

  Historisk og unik dansk verdensarv

  Derfor er stedet på UNESCOS liste
  Roskilde Domkirke kom på UNESCOS Verdensarv liste allerede i 1995. Kirken er udvalgt som bevaringsværdig på grund af sin unikke arkitektur. Roskilde Domkirke er et af de tidligste eksempler på fransk gotik uden for fransktalende lande. Og at kirken står som et højdepunkt i dansk arkitektur og samtidigt illustrerer mange århundreders europæisk kirkearkitektur. Selvom kirken og omgivelserne har været i en konstant forandring i mange hundrede af år, er det lykkedes at skabe en smuk og harmonisk helhed. Det vil sige, at det udelukkende er det arkitektoniske ved kirken, der har fået den på UNESCOS Verdensarvliste og ikke som mange tror, fordi den er gravmæle for mange danske konger og dronninger. For Danmark har kirken desuden stor kulturel og politisk betydning.

  Det skal du se/opleve når du er der
  Kirkens smukke ydre, gå en tur rundt om. Kirkens mange krypter med smukt udformede royale kister af marmor og alabast. Den royale søjle, hvor de kongeliges højde igennem tiderne et mejslet ind. Den øverste del af kirken, med udsigt over kirkerummet og et lille museum. Det Sengotiske ur med mekaniske figurer fra ca. 1500-tallet.

  Hvor børnevenligt er det
  Hvis du er en god formidler, så kan se mindre børn også blive imponeret af et besøg i kirken. Der er meget at se og mange detaljer man kan fordybe sig i. Medbring evt. en tegneblok, til at tegne nogle af de fine mønstre man ser i kirken.

  Andre gode ting i nærheden
  Vikingeskibsmuseet der ligger i gåafstand fra Roskilde Domkirke er et besøg værd. Roskilde Torv og by er også hyggelig at gå en tur i, ligeledes er havneområdet omkring Vikingeskibsmuseet.

  Hvilket Danhostel ligger tættest på
  Det er oplagt at bo på Danhostel Roskilde, der ligger i gå afstand til Roskilde Domkirke og lige ved siden af Vikingeskibsmuseet. Er du i bil og bor på et af de Københavnske Danhostels, kan du køre til Roskilde på små 20 minutter.

  Hemmelig tips
  • Fra kirken kan du gå igennem hyggelige små gader og en park ned til havnen og Vikingeskibsmusset.
  • Medbring evt. tegnepapir og farver og lad ungerne tegne noget af det smukke de ser i kirken.

  Tilbage til UNESCO liste.

  roskilde.jpg