Adresse og kontaktinformation

  Adresse
  Dr. Arendsvej 2, 7330 Brande
  Telefon
  +45 2126 0786
  Vært(er)
  Lars Jensen og Martin Blomstrand
  Email
  mail@brandevandrehjem.dk

  Danhostel Brande

  Overnat ved Hærvejen og diabetes-byen
  Centralt i byen og tæt på både tog og indkøbsbutikker ligger Danhostel Brande. Her finder du et moderne hostel, hvor værterne sørger for skønne værelser og lyse mødelokaler til alle gæster. Dette Danhostel er særligt velbesøgt af familier, der holder af naturen, og kursusudbydere, der kombinerer den indendørs undervisning med forfriskende gåture langs Brande Å.

  Et Danhostel med en diabeteshistorie
  Danhostel Brande har til huse i det gamle Brande Sygehus, der fra 1915 blev drevet af lægen Hans Christian Hagedorn – manden, der senere i livet grundlagde Novo Nordisk. Der var netop her i de gamle lokaler, at Hagedorn, der havde en diabetessyg far, begyndte sit første arbejde med diabetesforskning. I dag, hvor stedet er omdannet til vandrerhjem, er det værternes ambition, at bygningerne påny kan tiltrække spændende mennesker og skabe vækst i byen.

  Se afbestillingsregner for Danhostel Brande

  Verdensmål

  Gammel midtjysk by
  Byen Brande kan dateres helt tilbage til år 800, hvor man afbrændte skov og hede for at kunne opdyrke jorden. Byen, som dengang kun bestod af en håndfuld gårde og en præstebolig, fik dermed et navn, som har holdt ved lige siden. Går du en tur i byen i dag, finder du stadig minder om byens historiske fortid. Besøg fx den smukke hvidkalkede Brande Kirke fra ca. 1175 og forestil dig de historier, der ville blive fortalt, hvis de gamle vægge kunne tale.

  Gå ud og gå en tur
  Når du nu er i området, så må du ikke gå glip af en tur på Hærvejen, som blev dannet af isen for 15.000 år siden. Gå en dagstur – eller planlæg flere – og oplev på egen hånd, hvordan Jyllands 250 km. lange højderyg fra den tyske grænse til Viborg danner et sammenhængende stisystem.  


  Danhostel Brande – Moderne midtjysk vandrerhjem med medicinske aner
  I Brandes gamle sygehusbygninger har det nyrenoverede Danhostel Brande til huse. Derfor kan det moderne vandrerhjem byde på en unik stemning i hjertet af Jylland.
  Med udgangspunkt fra Brande centrum er du tæt på byens handelsliv og messecentret Remisen, mens masser af midtjyske attraktioner ligger inden for kort afstand.
  Tag for eksempel en tur i Legoland, ud på Harrild Hede eller ind og se Gorillaerne i Givskud Zoo. Er vejret til det, kan du også lægge dig under palmerne ved den badevenlige Palmesø i udkanten af Brande.
  Alle værelser er udstyret med trådløst internet, restauranten har elitesmiley, og så er værtsparret altid glade for at kunne fortælle historien om bygningernes medicinske aner, der også lagde grundstenen til Novo Nordisk. 
  De håber at se jer en dag på Danhostel Brande.

   

   

  Åbningstider

  Alle dage
  01/01 - 31/12()
  Alle dage
  01/01 - 31/12(Tid)

  Info

  Antal senge
  40
  Antal værelser
  20
  Antal værelser med bad og/eller toilet
  20
  Antal værelser uden bad og/eller toilet
  2

  Faciliteter

  Se på kort

  Klik på kortet herunder for at se Danhostel Brande på Google Maps

  Danhostel Brande Google kort

   

  Andre hostels i nærheden

  Ingen ledige værelser? Find andre Danhostels i nærheden.
  Danhostel Grindsted-Billund
  Banegårdsvej 34, 7200 Grindsted
  fra 405,00 kr.
  Danhostel Herning
  Holingknuden 2, 7400 Herning
  fra 530,00 kr.
  Danhostel Vejle
  Vardevej 485 Skibet, 7100 Vejle
  fra 465,00 kr.
  Danhostel Silkeborg
  Åhavevej 55, 8600 Silkeborg
  fra 450,00 kr.