Beliggenheden er fantastisk

  John de Summer-Brason

  Per Stig Møller

  Per Stig Møller på besøg på Danhostel Copenhagen City 

  Tidligere udenrigs- og kulturminister Per Stig Møller har ikke glemt, at han engang blev bortvist fra et vandrerhjem!

  "Jeg var 18 år og deltog i et møde med Konservative Ungdom på Vandrerhjemmet i Ringsted. Som landsformand for Konservative Gymnasiaster var jeg inviteret til at tale for KU. Jeg og et kvindeligt medlem var lidt forsinkede, for vi var inde i hendes rum og talte sammen. Pludselig sprang vandrerhjemmets vært ind og lyste os med en tung stavlygte ind i ansigterne," smiler Per Stig Møller, som vi har sat stævne på Europas største designerhostel, Danhostel Copenhagen City, 500 meter fra hans arbejdsplads på Christiansborg.

  "Hun sad i sengen, mens jeg sad i vindueskarmen," fortsætter den kendte toppolitiker. "Værten spørger så: "Hvad i alverden foregår der?!"

  Jeg følte jo ikke, at det var særlig kriminelt, at en ung mand sad i vindueskarmen, mens en ung pige gjorde sig færdig, så jeg skammede ham ud ved at sige: "Ja, hvad i alverden tror De at der foregår?"

  Svaret blev desværre ikke opfattet i den rette ånd, for pludselig stod jeg ude i kulden, mens værten brummende gik bort, med 16 kroner på lommen, og var nødt til at logere mig ind på hotel i Ringsted. Jeg skulle jo tale den følgende dag!"

  Jo, vi har sat Per Stig Møller stævne, for at vise ham, at der er sket noget siden han sidst var på vandrerhjem i 1960.

  Per Stig Møller

  Per Stig Møller - nyder den fantastiske udsigt fra Danhostel Copenhagen City

  Himmelskibet som baggrund

  Og ingen tvivl om, at operationen er lykkedes. For mens vi besigtiger den 16-etagers høje bygning, Danmarks første højhus bygget i 1953 for penge fra Marshall-hjælpen, kommer der flere anerkendende kommentarer fra den mangeårige udenrigsminister, der om nogen har prøvet at overnatte under alle mulige og umulige forhold verden over.

  "Beliggenheden er jo rent ud fantastisk!" konstaterer Per Stig Møller og be'r om at blive fotograferet, så vi får noget baggrund i form af Københavns Havn med Havnebadet på Islands Brygge eller den fantastiske udsigt over Glyptoteket og Tivoli med Himmelskibet svævende i baggrunden.

  Lyset i Juletiden er dog dårligt eller i hvert tilfælde mørkt til at den slags optagelser rigtigt gør sig. Som den rutinerede administrator Per Stig Møller også er, får han spurgt Morten ud om omsætningstal, belægningsprocent og prisen på morgenbuffet (der er 74 kr.), mens elevatoren tyst glider op til den udvalgte etage, hvor kun folk kan komme, der har nøglekort til samme etage. Sikkerheden er i top.

  Per Stig Møller

  Per Stig Møller nyder en kop the i selskab med Morten Birkum Juul, vikarierende vært på Danhostel Copenhagen City

  Tophoteller som sammenligningsgrundlag

  Alle etager er indrettet med designermøbler fra GUBI og Morten og jeg ved, at det er lykkedes os at overbevise den usædvanlig rejsevante politiker om moderne vandrerhjems fortræffeligheder, da han begynder at drage paralleller til det langt dyrere Bella Sky Comwell Hotel og deres Bella Donna-etage kun for kvinder og højhushotellet Crown Plaza, hvor den seneste regering blev forhandlet på plads.

  "Min søn har brugt vandrerhjemmene meget med sig og sin familie," siger Per Stig Møller, og tilføjer, "og har været glad for det." Morten har undervejs fremtryllet en nydelig træ-æske med Pickwick-tebreve fra lounge-området. "Jeg drikker aldrig kaffe!" betror Per Stig os, mens han be'r fotografen at sætte sig ned på en af hostellets GUBI-stole. "Lad os nyde teen. Jeg har faktisk lidt tid til overs inden jeg skal til møde i Kirkeministeriet. Hvilket er helt underligt, når man har været minister i 10 år, hvor der sjældent var bare et minut til overs."

  "Mange gæster vælger os på grund af det spændende design og interiør, og fordi Danhostel har en rar atmosfære med god tid," bekræfter Morten Birkum Juul, 29, der har arbejdet på Danhostel i 10 år. "Desuden er det attraktivt at bo midt i centrum for kun 480 kr. for et værelse med plads til 4. Gæsterne fremhæver det også som positivt, at værelserne er oppe i højden, hvor der er lys, luft og udsigt over byen.

  Per Stig Møller

  Per Stig Møller vælger the

  Hvad er godt værtskab?

  Selv om der kan være over 1000 mennesker på Copenhagen City i døgnet, er der sjældent problemer med de mange gæster. Vi prøver virkelig at gøre os umage for at praktisere godt værtskab. Godt værtskab indebærer, at man har naturlig glæde ved at have mange gæster i sit hus. Og at du har en indlevelse og forståelse af de behov de måtte have på et givent tidspunkt. Godt værtskab handler også om gennem det indgående kendskab du har til dit lokalområde at kunne hjælpe gæsterne til et vellykket ophold."

  Morten beskriver i øvrigt sit eget liv med Danhostel som et sted, hvor dygtighed bliver belønnet. Et sted, hvor man kan være så heldig at være på de rigtige steder på de rigtige tidspunkter. Morten startede på Danhostel Copenhagen Amager for ti år siden som afløser. Og har så med en afstikker til Odense arbejdet sig op som vikarierende vært på Europas største designerhostel.

  Danhostel Copenhagen City

  Danhostel Copenhagen City udefra - og indefra :-)

  Læs mere om Danhostel Copenhagen City her

  Du skal acceptere marketing cookies for at se og tilføje kommentarer.

  Modtag Danhostel nyhedsbrev

  Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
  Nyt Danhostel åbner i Aalborg
  Cecilie Karlsson

  Velkommen til Danhostel Aalborg, som kan bookes allerede nu

  Årets Vært 2023 John Haurits
  Anette Brylov Hansen

  På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits fra Danhostel Svendborg således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten det gælder en lejrskole et familietræf eller et hold kursister.