Hvad har Danhostel og eksotiske palmestrande tilfælles

  Vendelboen og svenskeren

  Det skal være værternes engagement og humør, der sætter stemningen på et vandrerhjem. Det mener man på Danhostel Frederikshavn City, og her sigter man efter at sætte stemningen højt.

  Værten Ole Hust er selv en sindig vendelbo, der indgyder ro og hygge, når man møder ham. Alle tegn på stress forsvinder på magisk vis i en radius på flere meter omkring ham, og han gør meget ud af at det skal være rart at være gæst på hans vandrerhjem.

  Men for at det hele ikke skal blive alt for kedeligt, har han ansat svenske Tina Gillberg, der nok forstår at sætte fut i kludene. Mange svenskere kender Tina fra hendes tid i Sveriges Radio, så de får en positiv overraskelse, når det er hende, der tager imod dem i skranken. Og selv de, der ikke kender hende mærker hurtigt hendes udadvendte og varme sind.

  "Da det var halloween, syntes Tina, at hun ville gøre lidt ekstra ud af det, så hun klædte sig ud som heks og skræmte ungerne fra vid og sans," griner Ole, da han skal fortælle om Tinas fortræffeligheder, "og hvis en gæst har fødselsdag, er det ikke ualmindeligt, at Tina sætter sig til klaveret og giver en fødselsdagssang."

  Tina er nemlig også en habil sangerinde med masser af optrædener bag sig.

  Nyt i gammelt

  Danhostel Frederikshavn City er et helt nyt vandrerhjem. Huset fra 1857 var oprindeligt pakhus, og engang først i 80'erne blev det bygget om til hotel, som primært betjente svenskere på indkøbstur. Efter en lidt omtumlet tilværelse med udlejning til forskellige formål, overtog Danhostel Frederikshavn City den nedslidte bygning. Alt blev shinet op til moderne vandrerhjemsstandard og i en lille gyde, som ellers kun blev brugt til rod og gamle paller, etableredes en tilbygning med gæstekøkken og TV-stue, og der blev også plads til en rigtig hyggelig gårdhave med parasoller, blomster og grill.

  "Vi mente, at der måtte være basis for et vandrerhjem i en by som Frederikshavn, og selvom vi ligger midt i Frederikshavn i et område med masser af hotelsenge, har det da også vist sig, at der også findes gæster til vores tilbud," siger Ole Hust. 

  Frederikshavn

  Foto: Vært på Danhostel Frederikshavn Ole Hust

  Midt i Nordjylland

  De fleste gæster kommer i nogle dage for at opleve Nordjylland. "Skagen er jo Frederikshavns største turistattraktion," smiler vendelboen og fortæller, at mange lejer cykler, som de så kører til Skagen for så at tage dem med toget hjem. "Det er en god måde at opleve både den fantastiske natur og den dejlige by," siger han. Børnefamilierne skal for det meste også en tur i Fårup Sommerland og til Vesterhavet. Og så er turisterne glade for at bo i en by som Frederikshavn, hvor der faktisk er en masse tilbud. Der er mulighed for shopping og restaurantbesøg i gågaden, og der er masser af sportslige og kulturelle tilbud året rundt.

  Hold ferie på Danhostel Frederikshavn - book her

  Ole fremhæver især Tordenskjolddagene den sidste weekend i juli, hvor hele Frederikshavns kalender er sat tilbage til år 1717, og han håber, at der kan komme mere fokus på netop denne enestående historie, så den kan få lov at fylde noget mere for fremtidens turister.

  Frederikshavn

  Børnevenlig palmestrand

  Ikke lang fra Danhostel Frederikshavn ligger den berømte Palmestrand. Palmestranden er et herligt projekt som startede i 2004 med nogle få palmer - nu er antallet af palmer oppe på mere end 100 stk, og er på få år blevet en turistattraktion for badeglade turister.

  Læs mere om palmestranden her

  Lille med stor personlighed

  Danhostel Frederikshavn City er et forholdsvis lille vandrerhjem. "Vi har en del turistbusser fra Sverige, der holder forbi, og sådan en bus kan faktisk stort set fylde vandrerhjemmet op," fortæller Ole Hust, der dog ikke ser vandrerhjemmets lidenhed som en begrænsning. "Vi vil meget gerne give vores gæster en god, personlig oplevelse, og det er altså lettere, når det er til at overskue."

  Danhostel Frederikshavn ligger få skridt fra færgen til Göteborg, så man oplever naturligvis også mange enkeltnatsgæster, som enten lige er kommet ind med færgen, eller som skal med til Sverige næste morgen.

  Til spørgsmålet: hvad har Danhostel og palmestrande tilfælles, svaret er: Frederikshavn

  Du skal acceptere marketing cookies for at se og tilføje kommentarer.

  Modtag Danhostel nyhedsbrev

  Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
  Nyt Danhostel åbner i Aalborg
  Cecilie Karlsson

  Velkommen til Danhostel Aalborg, som kan bookes allerede nu

  Årets Vært 2023 John Haurits
  Anette Brylov Hansen

  På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits fra Danhostel Svendborg således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten det gælder en lejrskole et familietræf eller et hold kursister.