Personligheden tæller på Danhostel Kolding

  Kåre Welinder

  Store, lyse værelser, et atypisk familie-fælleskøkken og et brændende ønske om personlig kontakt til deres gæster er vigtige ingredienser på Danhostel-oasen i Kolding midtby.

  På Danhostel Kolding har de bygget en ny reception. Den er åben, det er lettere at komme ud og ind, der er større mulighed for kommunikation og dermed bedre kontakt med gæsterne.

  Og den nye reception er et godt tegn på det, de står for i den hjertevarme, sorte træbygning, der i 75 år har ligget som en oase for alle former for rejsende i Koldings centrum.

   ”Det er vigtigt for os at være sammen med vores gæster. Vi giver en personlig betjening, og vi kan mærke, at det dermed giver en mere personlig rating på bookingsider med vores hostel,” siger Sally Sperling, der sammen med sin mand Erik er værter på Danhostel Kolding.

   De bruger de mange ratings konstruktivt til at forbedre forholdene omkring deres 28 værelser, omgivelser og værtsskab, og via kommentarerne opdager de detaljer, de aldrig selv har tænkt på, som for eksempel at få mørklægningsgardiner på enkelte af værelse for at skærme af for billys fra P-pladsen i aftentimerne.

   

  Ligger centralt

  Kontakten til både familier, grupper og de mange lejrskoler, der benytter sig at Danhostel Kolding er en af de ting, Sally Sperling kan mærke, der bliver sat pris på fra gæsternes side. På denne måde kommer hun tættere på folk, lærer mere om deres behov og ønsker for opholdet, og derved kan hun lettere guide dem til de rigtige attraktioner i Kolding.

   ”Hele sommeren har vi familier, hvis eneste formål er at komme til Legoland, og året rundt har vi gæster fra alle vores nabolande, der bruger os som et mellemstop, fordi vi ligger centralt med motorvejen både på vej syd- og nordover,” fortæller Sally Sperling og nævner også Trapholt, Koldinghus og det gamle tuberkulosecenter, der i dag er sygeplejermuseum, som spændende attraktioner i Kolding.  

   ”Men vores gæster synes også, vi har et rigtigt dejligt og hyggeligt sted, fordi her er så stille. En lille oase i midtbyen, selvom vi ligger centralt. Folk bliver altid positivt overrasket når de finder ud af, hvor tæt vi bor på Kolding Storcenter og at det bare tager 10 minutter at gå ned i Koldings centrum ad den lille sti, der går bagerst i vores have,” siger Sally Sperling.

   

  Gæster sparer penge

  Med store, lyse værelser med formidabel udsigt over Slotssøen og Koldinghus Slotsruin, gulvvarme, værelser til gæster med hund, større soverum med plads til grupper på otte, så eksempelvis veninder på tur kan bo sammen, er Danhostel Kolding et atypisk vandrerhjem.

  Samtidig er der seks værelser med bad på gangen, som er billige og meget populære, og Sally Sperling forklarer, at de oftere oplever, at folk gerne sparer penge, hvor de kan. Dette gælder også ved at bruge gæstekøkkenet fremfor at gå i byen og spise, og derfor har værtsparret gjort sig ekstra umage med at designe et anderledes spiserum til gæsterne.

  ”Vi adskiller os fra andre overnatningssteder ved vores gæstekøkken. Her er mere personligt, og det er indrettet i en kombination med en hyggelig tv-stue. På denne måde kan hele familien være her. Forældrene kan lave mad, mens børnene kan være i stuen og se fjernsyn, lege eller slappe af i de bløde møbler,” siger Sally Sperling og forklarer, at gæsterne også sagtens kan springe gæstekøkkenet over og benytte sig af især husets morgenbuffet, hvor brødet er friskbagt hver morgen, og hvor Sally og Erik Sperling selv er tilstede hos gæsterne hver morgen.

  ”Vi bor selv i huset, og vi kommer ned hver morgen og spiser morgenmad med vores gæster. Vi synes det er en god måde at vise stedets personlige stil, hvor vi gerne vil være sammen med vores gæster. Mange kommer og hyggesnakker og stiller spørgsmål, og på denne måde kan vi kan mærke, at vores ønske om god kontakt med gæsterne bliver gengældt,” siger Sally Sperling.

   

  Kig indenfor hos Danhostel Kolding her:

  Du skal acceptere marketing cookies for at se denne video.

  Du skal acceptere marketing cookies for at se og tilføje kommentarer.

  Modtag Danhostel nyhedsbrev

  Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
  Nyt Danhostel åbner i Aalborg
  Cecilie Karlsson

  Velkommen til Danhostel Aalborg, som kan bookes allerede nu

  Årets Vært 2023 John Haurits
  Anette Brylov Hansen

  På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits fra Danhostel Svendborg således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten det gælder en lejrskole et familietræf eller et hold kursister.