Top attraktionen i Vordingborg - Vordingborg Slotsruin med Gåsetårnet

    Line Juhl Kronow

    Den historiske kongeborg er Danmarks største med Gåsetårnet vågende over byen som Vordingborgs stolte vartegn. Tårnet er også det bedst bevarede borgtårn i Danmark.

    Gåsetårnet er det eneste bevarede tårn ud af i alt ni tårne der blev bygget på Vordingborg Borg i 1360’erne. Her stod de ni tårne smukt og kronede landets største kongeborg. Adskillige konger har igennem tiden haft deres residens her. Dette er også stedet, hvor Danmarks første grundlov blev stadfæstet.

    En gylden hån
    På toppen af tårnet ses en gylden gås. Den blev sat op af Kong Valdemar Atterdag for at drille det tyske hansaforbund. På den måde signalerede han, at han var mere bange for en flok skræppende gæs end hele det tyske forbund.

    Arkæologiske skatte
    Vordingborg Slotsruin har i mange år dannet rammer om arkæologiske udgravninger. De mange fund bliver udstillet på stedet, dels i pavilloner på området og dels i det nye imponerende udstillingshus. Her kan du bruge alle dine sanser i den stemningsfulde udstilling med projektioner, soundtracks og genstande fra den danske middelalder.  

    Danmarks Borgcenter
    Lige ved Vordingborg Slotsruin har man åbnet Danmarks Borgcenter, som er et topmoderne oplevelsescenter. Har kan du lære meget mere om de gamle middelalderborge, deres konger og magten i Danmark. Her er åbent i sommersæsonen, og er klart et besøg værd.

    Kun små 3 kilometer fra Vordingborg Slotsruin og Gåsetårnet finder du Danhostel Vordingborg, der danner rammerne om overnatning i Vordingborg i rolige omgivelser.

     

    Du skal acceptere marketing cookies for at se og tilføje kommentarer.

    Modtag Danhostel nyhedsbrev

    Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
    Nyt Danhostel åbner i Aalborg
    Cecilie Karlsson

    Velkommen til Danhostel Aalborg, som kan bookes allerede nu

    Årets Vært 2023 John Haurits
    Anette Brylov Hansen

    På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits fra Danhostel Svendborg således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten det gælder en lejrskole et familietræf eller et hold kursister.