Danhostel Skagen tager JA-hatten på trods ”Totusindeogtræls”.

  Danhostel Skagen imødekommer 2014 med JA-hatten på.

  Vandrerhjemmet i Skagen har valgt at tage JA-hatten på, og vi har allerede sat alle skibe i søen for at sejle det nye år 2014 i møde. Det har vi gjort på trods af et dårligt år i år med de fleste afbud nogensinde.

  Vi har efter 20 års drift valgt at kalde det snart forgangne år ”tusindeogtretten” for ”tusindeogtræls”.

  Det skyldes én ting, nemlig den store lock-out for de danske skoler i foråret. Vi havde en bookingkalender fyldt med lejrskolebestilliger, men der kom ikke en eneste skole til Skagen i den periode. Som fortalt til TV2 News i foråret, betød det annulleringer for cirka kr. 440.000,00, og vi må selvfølgelig erkende, at det har gjort ondt. Det gjorde ondt med den tabte indtægt, men det gav også den synergieffekt, at der manglede arbejde til alle de ansatte, og det har dermed også gjort året ”træls” for alle ansatte.

  Nu hvor sæsonen går på hæld, har vi netop afholdt årets sidste personalemøde.  ALLE nuværende ansatte har alligevel lyst til at arbejde på vandrerhjemmet igen næste år, og det er fantastisk. At hele personalet ytrer dette ønske, er unikt, og det er til en stor tilfredshed for alle. Vi kan tilføje, at enkelte af de ansatte har været ansat siden starten i 1994.

  På årets sidste personalemøde, som blev kaldt FACELIFT 2014, blev flere gennemgribende personaleøvelser gennemført. En af øvelserne gik ud på, at alle ansatte blev ”låst inde” på hver sit værelse. Øvelsen gik ud på, at man skulle forberede sig med minimum 5 GRØNNE KORT og 5 RØDE KORT, med mulighed for en anonym aflevering (i en stor gryde).

  På de røde kort var der mulighed for at fremkomme med alt negativt, lige fra hårde værdier til at chefen er irriterende. De grønne kort kunne bruges til gode ideer og ønsker, eller det, som de fleste havde valgt, nemlig at tilkendegive at det var en arbejdsplads med ”verdens bedste kolleger”, og også en arbejdsplads med plads til både et grin og godt samvær. Samtidig var der stor enighed om, at fortsætte med de små medarbejderteams, hvor den enkelte kan vælge sig ind i netop det fag-team, man ønsker, og som gør, at den enkelte medarbejder har stor medindflydelse på dagligdagen.

  De nye 2014-teams er allerede valgt, og de første møder og planer er allerede smidt i gryden. Når det tidligere er nævnt, at JA-hatten er taget på, er det fordi, vi har valgt at udvide medarbejderstaben med 2 personer, og det må siges at være positivt oven på et ellers snart overstået ”træls” arbejdsår. Medarbejderstaben vil herefter bestå af 15 personer.

  Målet er, at de 2 nye medarbejdere skal finde hver sin egen plads i netop det team, der matcher bedst. Vi forventer det hele er køreklart i løbet af få uger. Vi betinger dog, de nye medarbejdere, er indstillede på at arbejde efter vores snart 20 år gamle målsætning, som lyder ”På Danhostel Skagen Vandrerhjem er der godt og hyggeligt at være”.

  Så JA, vi har taget JA-hatten på, og vi glæder os til 2014, og vi glæder os til at ansætte 2 nye kolleger

   

  Danhostel Skagen tager JA-hatten på
   På fotoet ses en familie på besøg på vores”nye værelser” – vi har fået nye senge på alle værelserne nu.

  Flere pressemeddelelser

  Anette Brylov
  På generalforsamling d. 3. april 2024 har medlemmerne i Danhostel enstemmigt valgt Helle Berthold Rosenberg som ny forperson i Danhostel. Hun afløser Poul Kristian Mouritsen, som de sidste syv år har…
  Anette Brylov
  På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten…
  Anette Brylov
  Danhostel har siden 2019 arbejdet aktivt med FN’s Verdensmål og haft særligt fokus på de mål, som omhandler social lighed og social ansvarlighed.