Skolresa Danhostel Ribe
Lejrskole
Lejrskole midt i både Danmarks ældste by og Nationalpark Vadehavet. Kan det blive bedre???
Danhostel Ribe ligger med gå-afstand til alle Ribes attraktioner. Vadehavscentret og Mandøbussen kan nås på cykel eller med bus.
På vandrerhjemmet sætter vi rammerne - det giver en hyggelig og rar stemning. Vi ønsker at alle skal tage herfra med rygsækken fyldt med gode oplevelser.
Vores værelser har eget bad/toilet. Lærere og elever indkvarteres i nærheden af hinanden. Mødelokale stilles til rådighed.
Kom tæt på Ribe i vikingetiden på Museet Ribes Vikinger og Ribe VikingeCenter og nyd stemningen og skønheden i Danmarks bedst bevarede middelalderby. Følg Ribes Vægter og brug vores hjemmesides historiske gåture eller en af byens mange guider. Se moderne kunst i den gamle Ribe Domkirke og guldalderkunst og skagensmalere på Ribe Kunstmuseum. Kravl op i Borgertårnet og kig til Esbjerg, Fanø, Mandø, og Rømø
Hør historier om vikinger, hekse, sørøvere, Ribe Domkirke, Riber Ret, Ribe Kloster, Dronning Dagmar og stormfloder. Oplev noget af Danmarks mest specielle natur, marsken og Vadehavet, som 10-12 mill trækfugle besøger hvert forår og efterår, da det er et af verdens største spisekamre for trækfugle. Tag med naturvejlederen på vadehavsvandring og med traktorbussen over havbunden til Mandø – og besøg Vadehavscentret med stormflodsmultimedieshow og gode forklaringer om Vadehav, tidevand osv.
I køkkenet kræser vi for vore små og store gæster med hjemmebagt brød, hjemmelavet marmelade, müsli osv. Vi har bestemt, at vi vil være med til at passe på miljøet, derfor har vi miljømærket Green Key (Den Grønne Nøgle).
Kort sagt: Velkommen til Ribe, Nationalpark Vadehavet og Danhostel Ribe.
Danhostel Ribes vært er uddannet folkeskolelærer.
Medbring gerne bærbar computer, da vi har gratis netværk for lærerne på holdet.
Læs her: Lejrskole på Danhostel Ribe
Se lejrskolemateriale til Ribe, Vadehavet, Middelalder,Vikinger, Vadehavet mm: Lejrskolemateriale
Lyt på denne side til videoen med Hans Jessen Søhane. Han fortæller, om dengang han fangede en flok sørøvere, der blev halshugget og fik hovederne sat på stage. Derfor hedder engen udenfor vandrerhjemmet Hovedengen.