Danhostel Sønderborg-Vollerup grupper
Grupper
Familieophold eller pensionisttur
Vi kan bl.a. tilbyde:
Guidede ture til områdets mange attraktioner
Lokaler til kortklubber o.lign.
Sund, nærende og rigelig kost
Tørrerum
Vaskemaskine og tørretumbler
Familietræf
Familietræf eller generationsferie hvor Du Invitér bare onkler, tanter, fætre og kusiner, alle I ikke har set i lang tid til en weekend eller miniferie i Sønderborg. I skal bare komme med godt humør, så sørger vi for resten. Danhostel Sønderborg Vollerup.
I får hjemmebagt kage og kaffe ved ankomsten, almindelig aftensmad i vor spisestue, overnatning i værelser, der passer til Jeres antal i familien. Lækkert stor morgenbuffet, forslag til udflugter og besøg hos Universe, Historiskcenter Dybbølbanke, Sønderborg Slot, Nydam båden, Cathrines Minde Teglværksmuseum ect.
I kommer tilbage en aftenbuffet (3 slags kød, 3 slags kartofler, 3 slags salat )i egen spisestue. Efterflugt af kaffe med noget sødt. I har stuen hele aftenen med drikkevarebord. Der kan også bestilles natmad. Hele familietræffet slutter med morgenbuffet på afrejsedage.
Om Du er 2 eller 80 år (også i kørestol) kan Du nyde vor have med fuglevoliere, klatregeder, chinchillaer, livlige næsebjørne. Overalt i haven er der bænke og borde. I en anden have er alle de sjove ting: minigolf (lav en turnering), petanque, et spil skak, legeplads med klatrevæg og svævebane. Der er boldbaner og bordtennis, trampoliner. Afsluttende kan I jo på hjemturen tage en tur over grænsen og se, hvad Flensborg eller grænsebutikkerne hvad man byder på der!!!!
Cykelferie i Syddanmark
Gendarmstien eller en af de andre stier er basen perfekt på Danhostel Sønderborg Vollerup vandrerhjem
Gendarmstien - Danmarks første kvalitetsvandrevej
Hen over vinteren er der masser af aktivitet langs den dansk-tyske grænse i Sønderjylland. Gendarmstien bliver toptunet, så den senere i år kan blive Danmarks første certificerede Kvalitetsvandrevej.
Danhostel Sønderborg Vollerup klarer overnatning med aftenbuffet, lækker morgenmad og madpakke til turen. Vi hjælper også gerne med bagage transporten.
Når du cykler eller vandrer ad Gendarmstien, er det ikke svært at forestille sig, hvordan grænsegendarmerne holdt både øjne og ører åbne, når de til fods gik deres faste ruter langs de stejle skrænter, gennem de hemmelighedsfulde skove og ad de flade strande.
Med Danhostel Sønderborg Vollerup som udgangspunkt vil Du opleve gendarmernes vandring. Deres opgave var nemlig at holde udkig efter smuglere, som forsøgte at bringe varer ind i eller ud af landet uden at betale den told, der gennem århundreder var en af Danmarks vigtigste indtægtskilder. Grænsegendarmeriet blev dannet i 1839 for at beskytte toldvæsnets embedsmænd ved hertugdømmernes grænse langs fl oden Elben. Efter nederlaget i 1864 flyttede den danske grænse sig mod nord til Kongeåen - og i 1866 flyttede gendarmeriet med. Ved Genforeningen i 1920 rykkede grænsegendarmerne igen sydpå og patruljerede langs den nuværende grænse fra Vadehavet mod vest til Als’ sydspids mod øst 1958 overgik grænsekontrollen til politiet, og gendarmkorpset var historie efter mere end 100 års virke. Men brudstykker af Gendarmstien lå der stadig, og i 1980’erne fi k man igen øjnene op for den historiske sti. Derfor kan du i dag gå på opdagelse langs en af Danmarks smukkeste vandreruter. Undervejs har du mulighed for at se sjældne planter og dyr – og du kan gå på opdagelse i de mange myter og sagn og den spændende historie, der knytter sig til denne del af Danmark.
Nydamstien
Et væld af indtryk venter dig på den særdeles smukke tur ad Nydamstien. Turen går langs det snævre Alssund, hvor bøgetræerne vokser helt ned til kysten og læner sig faretruende ud over vandet, mens sejlskibene om sommeren glider stille forbi. Her er rigt på naturoplevelser, og flere steder på turen møder du historiens vingesus. I Sottrup Storskov er der spor fra krigen mod prøjserne i 1864, Sandbjerg Gods fortæller os om hertugdømmernes tid, og i Nydam Mose er den berømte Nydambåd fundet. Turen er så afvekslende, at de ca. syv km flyver forbi. Du kan lægge ud i Sottrupskov, ved Sandbjerg Slot, eller fra rastepladsen ved Nydam Mose.
CYKELRUTER
Se nogle af de smukkeste områder på Als og i det sydøstlige Jylland, og du bestemmer selv, hvilke veje der benyttes.
Alsstien-Mommark-Drejet
Bølgende kornmarker og knaldgule rapsmarker på den ene side og kystklinten med Lillebælts blå bølger til den anden. Det kan du opleve, hvis du går turen en forårsdag. Neden for klinterne er det muligt at finde forsteninger af bl. a. søpindsvin og blæksprutter.
Alsstien-Fynshav-Mommark
Med en fantastisk udsigt over Lillebælt til Fyn og Ærø giver denne del af Alsstien mellem Fynshav og Mommark en rigtig god landskabsoplevelse
Alssundstien
Det er tanken, at stien skal gå fra Sønderborg By til Blåkrog, hvor den slutter sig til det allerede eksisterende stiforløb i Aabenraa Kommune.
Søerne-på-Nordals
Danner rammen for en smukke vandreture ved områdets 4 søer. Ved Nordborg sø fortsætter turen op over en bakketop hvor udsigten til både Nordborg Sø og Lillebælt kan nydes. Forårsklædt landskab langs Gendarmstien, Nydam stien eller de andre stier på Als.
Margueritruten
Går lige forbi vor dør.
Det samme gør Sydhavsruten - National Cykelrute 8
Danhostel Sønderborg Vollerup er kvalitetsmærket til cykel overnatning. Du/I kan få lyse værelser med gode senge, lækkert morgenbuffet og selv smøre madpakke og købe kaffe til cykelturen.
Lystfiskerferie i Syddanmark
Sønderjylland og øen Als giver Dig som lystfiskere mange muligheder. Om det hedder fra stranden, i jolle eller Put& Take fiske sø. Vi har det perfekte vejr til en god fangst. Ikke for varmt, ikke for meget sol, en lille krusning vind og fiskene bider på. Vi er i gåafstand af Augustenborg Fjord. Her findes sild, hornfisk, ørreder og fladfisk–
Kysten omkring Als og Sundeved byder på nogle af Danmarks bedste fiskepladser, især for havørred og torsk.
Her finder du 11 af de gode pladser, hvor der samtidig er plads til flere end én lystfisker af gangen. Vi er så privilegerede, at der kan fiskes stort set alle steder, hvor man kan komme ned til vandet, så det er ikke de eneste fiskepladser, der duer; men det er gode steder at begynde.
11 gode fiskepladser på Als, men der er mange flere.
Kegnæs Ende
Parkèr ved vindmøllerne. Der kan fiskes til begge sider. Stedet fisker specielt godt i foråret.
Drejet
Her er der gennem tiden landet mange store fisk. Fra P-pladsen og til venstre langs dæmningen kan man gå på en sandrevle og fiske ud over stenet bund. Til højre er der stenhøfter samt enkelte store sten, der giver gode standpladser for fisk. Aftenfiskeriet efter torsk er rigtig godt her.
Gammel Pøl
Nok det sted på Als, hvor der er fanget flest havørreder. Et stykke til venstre for P-pladsen strækker et rev sig langt ud. Revet fisker godt hele året igennem. Til højre er bunden flad med tang og store sten. Stedet fisker generelt godt, mange foretrækker vind fra sydvest. Længere til højre kommer der en bugt med høfter. Solskin og svag nordenvind lokker ofte fiskene helt ind til strandkanten.
Voigt Strand
Godt fiskeri til begge sider. Der er fint læ selv i strid vestenvind og under gunstige forhold kan der fiskes fra en sandrevle der hen mod Fynshav bliver større. Vær varsom med revlefiskeriet, der skal vades dybt og der er mange huller. Godt sted om foråret.
Taksensand Fyr
Området ligger midt i Nørreskoven. Man parkerer ved fyret og kan ved lavvande nå ud på en sandrevle, som strækker sig langt til begge sider. Fra revlen fiskes over tang og stenbælter. Som alle andre steder på østkysten fisker stedet godt i vest / sydvestlig vind.
Fladbæk
Et rart sted at fiske, der er læ fra skoven, og selv i stærk sydvestlig vind er havet roligt. Vandet er dybt helt ind til kysten og bunden består af tang og sten. Jo længere man kommer til venstre, jo flere store sten er der. Fisker godt hele året, men bemærk halvårsfredningen til højre.
Havnbjerg Strand
Godt fiskeri over en lang strækning. Ved lav vandstand kan man også her nå en sandrevle, der strækker sig til begge sider. Et stykke før pynten til venstre er det - på nær ved ekstrem højvande - altid muligt at komme ud på revlen.
Lønsømade
Parkèr op den store P-plads. Det bedste fiskeri foregår til højre nordpå mod Hellesø. Hele strækket er godt, giv dig god til omkring de små pynter og store sten. Hele strækningen til venstre er en stor muslingebanke med dybt vand helt ind under land. Denne strækning er specielt god om sommeren.
Stevning Næs
Et af de mest besøgte steder på Als. Her er der mange havørreder og torsk. Der fiskes til højre rundt om pynten. På den første strækning er vandet lavt, men rundt om pynten - fra de høje skrænter bliver vandet rigtig dybt. Stedet fisker bedst forår og efterår. Det ernest minus er nok, at der ved østenvind ofte er mange, der fisker her.
Dybbøl Strand
En fin strækning begyndende ved P-pladsen lige overfor slottet. Der fiskes hele vejen ind til Vemmingbund. Som regel et godt sted om foråret og ved let vestenvind.
Alssundbroen
Parker under broen og fisk til højre. Der kan fiskes hele vejen op gennem Alssund. Et dejligt sted at fiske specielt i let østenvind. Der fanges ofte steelheads på strækningen.
Danhostel Sønderborg Vollerup har kvalitetsmærket lystfisker overnatning.
I Danmark vil vi tilbyde vores lystfiskergæster den bedste service og kvalitet. Derfor har det danske turisterhverv udviklet en mærkningsordning for gæster på lystfiskerferie, hvor overnatningsstederne kan blive kvalitetsmærket, hvis de lever op til en række specifikke minimumskrav.
Golfferie i Syddanmark
Golfelsker vil finde øen Als perfekt. 2 smukke golfbaner: Alssund- og Nordborg Golfklub. Begge golfbaner har 18 huller og ligger i skønne naturområder, der godt kan aflede ens koncentration fra selve spillet. Danhostel Sønderborg Vollerup har den helt rigtige overnatning
Hér bliver matchen til en afslappende oplevelse, så du kan ryste dagligdagens stress og jag af dig og bare nyde tilværelsen i de skønne omgivelser.
Græsset er altid grønnere på den anden side af hegnet - sådan lyder en af vore kendte talemåder.
På Als er græsset faktisk grønnere end de fleste andre steder i Danmark, det skyldes de milde vintre som beliggenheden tæt på kysten giver. Klimaet er skånsomt mod græsset, og det er ingen aprilsnar, når vi fortæller, at du på vores baner som regel kan spille på perfekte greens allerede 1. april.
Alssund Golfklub er centralt beliggende ved Augustenborg. Det let kuperede terræn, dels med gamle læhegn og åbne engstrækninger giver et spændende og afvekslende hulforløb. Fra banen har du en storslået udsigt over det smukke våd- og naturområde ved Mjang Dam.
Nordborg Golfklub´s bane er beplantet med egnens naturlige træer og buske. Det naturskønne område har en niveauforskel på 20 meter. Fra det højeste punkt kan du nyde den smukke udsigt over Lillebælt til Fyn. Banen stiller krav til både elite og Bogey spilleren. Især i blæsevejr på de højeste områder.
Danhostel Sønderborg Vollerup er kvalitetsmærket til golf overnatning. Du/I kan få lyse værelser med gode senge, lækkert morgenbuffet og selv smøre madpakke og købe kaffe til golfdagen.
Vandreferie i Syddanmark
GENDARMSTIEN - vandresti
Gendarmstien - Danmarks første kvalitetsvandrevej
Hen over vinteren er der masser af aktivitet langs den dansk-tyske grænse i Sønderjylland. Gendarmstien bliver toptunet, så den senere i år kan blive Danmarks første certificerede Kvalitetsvandrevej. Læs mere
Danhostel Sønderborg Vollerup klarer overnatning med aftenbuffet, lækker morgenmad og madpakke til turen. Vi hjælper også gerne med bagage transporten. Vandrerhjemmet er kvalificeret til vandreovernatning.!
Når du følger Gendarmstien, er det ikke svært ,at forestille sig hvordan grænsegendarmerne holdt både øjne og ører åbne, når de til fods gik deres faste ruter langs de stejle skrænter, gennem de hemmelighedsfulde skove og ad de flade strande. Deres opgave var nemlig at holde udkig efter smuglere, som forsøgte at bringe varer ind i eller ud af landet uden at betale den told, der gennem århundreder var en af Danmarks vigtigste indtægtskilder. Grænsegendarmeriet blev dannet i 1839 for at beskytte toldvæsnets embedsmænd ved hertugdømmernes grænse langs floden Elben. Efter nederlaget i 1864 flyttede den danske grænse sig mod nord til Kongeåen - og i 1866 flyttede gendarmeriet med. Ved Genforeningen i 1920 rykkede grænsegendarmerne igen sydpå og patruljerede langs den nuværende grænse fra Vadehavet mod vest til Als’ sydspids mod øst. I 1958 overgik grænsekontrollen til politiet, og gendarmkorpset var historie efter mere end 100 års virke. Men brudstykker af Gendarmstien lå der stadig, og i 1980’erne fik man igen øjnene op for den historiske sti. Derfor kan du i dag gå på opdagelse langs en af Danmarks smukkeste vandreruter. Undervejs har du mulighed for at se sjældne planter og dyr – og du kan gå på opdagelse i de mange myter og sagn og den spændende historie, der knytter sig til denne del af Danmark.
NYDAMSTIEN
Et væld af indtryk venter dig på den særdeles smukke tur ad Nydamstien. Turen går langs det snævre Alssund, hvor bøgetræerne vokser helt ned til kysten og læner sig faretruende ud over vandet, mens sejlskibene om sommeren glider stille forbi. Her er rigt på naturoplevelser, og flere steder på turen møder du historiens vingesus. I Sottrup Storskov er der spor fra krigen mod prøjserne i 1864, Sandbjerg Gods fortæller os om hertugdømmernes tid, og i Nydam Mose er den berømte Nydambåd fundet. Turen er så afvekslende, at de ca. syv km flyver forbi. Du kan lægge ud i Sottrupskov, ved Sandbjerg Slot, eller fra rastepladsen ved Nydam Mose.
ALSSTIEN-MOMMARK-DREJET
Bølgende kornmarker og knaldgule rapsmarker på den ene side og kystklinten med Lillebælts blå bølger til den anden. Det kan du opleve, hvis du går turen en forårsdag. Neden for klinterne er det muligt at finde forsteninger af bl. a. søpindsvin og blæksprutter.
ALSSTIEN-FYNSHAV-MOMMARK
Med en fantastisk udsigt over Lillebælt til Fyn og Ærø giver denne del af Alsstien mellem Fynshav og Mommark en rigtig god landskabsoplevelse
ALSSUNDSTIEN
Det er tanken, at stien skal gå fra Sønderborg By til Blåkrog, hvor den slutter sig til det allerede eksisterende stiforløb i Aabenraa Kommune.
SØERNE-PÅ-NORDALS
Danner rammen for smukke vandreture ved områdets 4 søer. Ved Nordborg sø fortsætter turen op over en bakketop, hvor udsigten til både Nordborg Sø og Lillebælt kan nydes.