Faciliteter

25m bassin
Fodboldbane
gratis parkering
badminton
basketball
beachvolley
Handicap idræt
fodbold

Danhostel Rødding

Overnatning i Sydjylland - Rødding, byen med Danmarks ældste Højskole​​​​​​

Vil du gerne overnatte billigt nogle dage (eller uger) i Sydjylland under din ferie eller ophold, men samtidig have masser af spændende muligheder, så kan du overveje Danhostel Rødding.

Start evt. ferien/weekenden med en film i biografensom har to sale, svøm en tur i vores badeland, spis dejlig aftensmad i vores Café Goma og slut dagen af med en omgang udfordrende bowling.

Når du overnatter hos os, er Svømmehallen & fitnesslokalet gratis (I offentlig åbningstid), samt hallen (hvis den er ledig). Der forefindes et legerum med flere spil, som også kan benyttes ganske frit.

Ved ankomst udleveres et gratis “Be Happy Pass” fra Legoland Billund Resort, som indeholder oplevelser og overraskelser til børnene.

Varme & el, samt slutrengøring er inkl. i prisen, dog skal du selv rydde op og tage sengelinned af.

Bemærk at der ikke forefindes eget køkken i centret! 

I Rødding Centret og på Danhostel Rødding er alt samlet under ét tag.



Om Rødding Centeret.

Rødding Centret, der indtil 2003 hed Rødding-Hallerne, er en gammel organisation, der har været igennem en glidende udvikling. Det hele startede i 1964, hvor en gruppe borgere med C. Kamedula i spidsen byggede byens første idrætshal med frivillig arbejdskraft. 10 år senere stod samme C. Kamedula igen i spidsen for et projekt med frivillig arbejdskraft. Denne gang var det en svømmehal, der blev bygget. 

Så vidt vides den eneste svømmehal i Danmark, der er opført med frivillig arbejdskraft.

De følgende år er der bygget på og bygget til, og i 2003 kom biografen, biblioteket, ungdomsklubben og Lokalhistorisk Arkiv til. Senere kom fysioterapeut og senetensbehandling og i 2018 kom hytterne, der sikre jer en god overnatning for familien.

Totalt set står centret nu som et idræts- og kulturcenter med tilbud til personer i alle aldre og med vidt forskellige interesser. Så har du brug for en dejlig aktiv ferie med billig overnatning, er det Danhostel Rødding du skal vælge.

Kom gerne og besøg os.



Oplevelser

Højskolernes vugge, Kongeåens grænseland, oldtidens trafikale knudepunkt, Københavnernes plantager og skulpturen Trold der vejrer kristenkød af Niels Hansen Jacobsen. Vejen-området byder på en række unikke kulturhistoriske oplevelser, som tegner et billede af en egn med virketrang, holdninger og handlekraft. Åer, hede sletter, tunneldale, bøgeskov og blanke søer. Tag på tur i naturen - til bens, på cykel eller til vands. Find inspiration til aktive feriedage og oplevelser ude såvel som inde, stille såvel som action. Dette kan måske ske henover den store morgenbuffet, som kan bestilles i vores Café Goma og som serveres i vores Bio Café.



Rødding og Rødding Højskole

Rødding Højskole er Danmarks ældste og verdens første højskole. Højskolen blev grundlagt i 1844 og efter vanskelige år genåbnet i 1920. Siden da har den været en de større højskoler i Danmark.

Oprindeligt var den herredsfogedgård, og det gamle bygningsmiljø er med held bevaret gennem de mange års fornyelser. Højskolen er omgivet af en stor flot park, som der er fri adgang til. 

Indvendig rundvisning af højskolen kan ske efter aftale og kun i forbindelse med større grupper.

Højskolen ligger 300 meter fra Centret.

Rødding by byder på mange muligheder for oplevelser, og byens butikker står klar til at gøre en god handel. Her findes der tøj, smykker, bøger, kontorudstyr, rejser og meget mere. En middag på byens hotel kan også varmt anbefales. 



Grænsehistorisk byvandring i Foldingbro

Fordyb dig i grænsehistorien i den lille by med den store historie. Foldingbro var i perioden 1864 til 1920 en af de travleste grænseovergange mellem Danmark og Preussen (Tyskland). Byen oplevede en stor vækst, da den skulle huse alt, hvad man behøver i et samfund to gange! To kroer med 250 meters afstand, to toldvæsner og to politikorps på hver sin side af Kongeåen satte deres tydelige aftryk på byen. Tag din smartphone i hånden, gå en tur i Foldingbro og opdag den gemte grænsehistorie.



Jels  

Besøg det naturskønne Jels. Jels-området er en naturperle med hele tre søer på stribe. Her er bøgetræer, der spejler sig i vandet og mange muligheder for afstressende aktiviteter eller bare "at lave ingenting". Området er velforsynet med stier og ruter, og I kan både vandre, sejle, cykle, fiske eller spille golf - eller bare nyde roen og få batterierne ladet op. Tag f.eks. en morgendukkert i Jels Søbad med nyanlagte badebroer og omklædning som helt sikkert giver gang i blodomløbet uanset årstiden og giver en god start på dagen.

Vær opmærksom på, at det fra 2017 er tilladt at sejle i egen kano eller kajak på Jels Nedersø og Jels Midtsø. 



Ribe

Danmarks ældste by ligger kun 15 minutter fra Centret, og byen ligger naturskønt tæt ved marskland, Ribe Å, Kammerslusen og ikke mindst Nationalpark Vadehavet. Ribe Domkirke, som er fra starten af 1100-tallet, rejser sig majestætisk over det gamle bymiljø i Ribe og kan ses mange kilometer borte.

Ribe vandt i 2014 titlen som "Europas smukkeste, lille by".

Se mere på rcentret.dk

Adresse og kontaktinformation

Adresse
Søndergyden 15, 6630 Rødding
Telefon
+45 7384 5400
Vært(er)
Klaus Svendsen
Email
rodding@danhostel.dk

Åbningstider

01/01 - 31/12(Tid)

Info

Antal senge
87
Antal værelser
6
Antal værelser med bad og/eller toilet
6
Antal værelser uden bad og/eller toilet
0

Se på kort

Klik på kortet herunder for at se Danhostel Rødding på Google Maps

 

Danhostel Rødding på Google kort

 

Andre hostels i nærheden

Ingen ledige værelser? Find andre Danhostels i nærheden.
Danhostel Vejen Sport
Petersmindevej 1, 6600 Vejen
fra 150,00 kr.
Danhostel Ribe
Sct Peders Gade 16, 6760 Esbjerg
fra 300,00 kr.
Danhostel Kolding
Ørnsborgvej 10, 6000 Kolding
fra 215,00 kr.
Danhostel Haderslev
Erlevvej 34, 6100 Haderslev
fra 200,00 kr.