Kolding kommer på UNESCOS liste: Creative Cities Network

14. Nov. 2017
Line Juhl Kronow

Som den eneste by i Danmark, er Kolding nu udnævnt til DESIGN CITY af UNESCO.

Indtil nu, er det kun Helsinki i Finland der har båret titlen, som de altså nu må dele med Kolding. Indtil videre består Creative Cities Network af 180 byer fra 72 lande, indenfor 7 kreative felter: Håndværk & Folkekunst, Design, Film, Gastronomi, Litteratur, Musik og Mediekunst.

Hos Kolding kommune, har processen med at blive Design City været længe under vejs. Således blev en langsigtet design strategi allerede vedtaget af byrådet i 2012. Topmålet blev nået da Kolding i maj måned 2017 var værtsby for en del af den landsdækkende Danish Design Award, som normalt afholdes i København.

I Kolding er det ikke kun i byggeriet der tænkes design, der er således også designprocesser bag pædagogikken i børnehaverne, på jobcenteret og i borgerservicen. Byens virksomheder er med i et design netværk og en ny stor marina bydel er på tegnebrættet.

Sidst Kolding Kommune modtog en UNESCO udnævnelse var d. 4. juli 2015, hvor byen Christiansfeld blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

UNESCOS krav til design cities

  • Byen har en designstrategi
  • Et selvstændigt designsekretariat
  • Er vært for arrangementer i International Kaliber
  • Har et uddannelsesmiljø omkring design
  • Benytter sig af designprocesser i udviklingen af byen
  • Plan med forskellige aktiviteter, der understøtter design.

Vil du opleve UNESCO design city Kolding, så er det oplagt at gøre det fra Danhostel Kolding, der har en unik udsigt over hele byen, ligger centralt og selv har en smuk indretning.

Læs mere om UNESCO i Denmark her.

Modtag Danhostel nyhedsbrev

Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
Ny vært til Danhostel Esbjerg er fundet
| Line Juhl Kronow

Den 1. januar afløser Sally Due Sperling værtsparret Marianne og Børge Bull på Danhostel Esbjerg. Sally er allerede kendt af Danhostel, da hun lige pt. er vært på Danhostel Kolding. Marianne og Børge siger farvel efter 23 gode år som værter på Danhostel Esbjerg.

Følgende Danhostels holder åbent hele året 2019/2020
| Line Juhl Kronow

Vi har mange Danhostels, der holder åbent hele året, eller kun har lukket mellem jul og nytår. Her kan du se en liste over de Danhostels, hvor du også kan booke et ophold udenfor sæsonen og henover vinteren.