Kolding kommer på UNESCOS liste: Creative Cities Network

  Line Juhl Kronow

  Som den eneste by i Danmark, er Kolding nu udnævnt til DESIGN CITY af UNESCO.

  Indtil nu, er det kun Helsinki i Finland der har båret titlen, som de altså nu må dele med Kolding. Indtil videre består Creative Cities Network af 180 byer fra 72 lande, indenfor 7 kreative felter: Håndværk & Folkekunst, Design, Film, Gastronomi, Litteratur, Musik og Mediekunst.

  Hos Kolding kommune, har processen med at blive Design City været længe under vejs. Således blev en langsigtet design strategi allerede vedtaget af byrådet i 2012. Topmålet blev nået da Kolding i maj måned 2017 var værtsby for en del af den landsdækkende Danish Design Award, som normalt afholdes i København.

  I Kolding er det ikke kun i byggeriet der tænkes design, der er således også designprocesser bag pædagogikken i børnehaverne, på jobcenteret og i borgerservicen. Byens virksomheder er med i et design netværk og en ny stor marina bydel er på tegnebrættet.

  Sidst Kolding Kommune modtog en UNESCO udnævnelse var d. 4. juli 2015, hvor byen Christiansfeld blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

  UNESCOS krav til design cities

  • Byen har en designstrategi
  • Et selvstændigt designsekretariat
  • Er vært for arrangementer i International Kaliber
  • Har et uddannelsesmiljø omkring design
  • Benytter sig af designprocesser i udviklingen af byen
  • Plan med forskellige aktiviteter, der understøtter design.

  Vil du opleve UNESCO design city Kolding, så er det oplagt at gøre det fra Danhostel Kolding, der har en unik udsigt over hele byen, ligger centralt og selv har en smuk indretning.

  Læs mere om UNESCO i Denmark her.

  Du skal acceptere marketing cookies for at se og tilføje kommentarer.

  Modtag Danhostel nyhedsbrev

  Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
  Nyt Danhostel åbner i Aalborg
  Cecilie Karlsson

  Velkommen til Danhostel Aalborg, som kan bookes allerede nu

  Årets Vært 2023 John Haurits
  Anette Brylov Hansen

  På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits fra Danhostel Svendborg således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten det gælder en lejrskole et familietræf eller et hold kursister.