Vikingeoplevelser i Østjylland

  Gå i vikingernes fodspor i Østjylland

  Nordens største vikingetræf ved Aarhus, skønne Musset, voldsteder og ikke mindst Kongernes Jelling og de berømte Jellingesten.

  Vikingemuseet i Aarhus
  Museet ligger lige ved Aarhus Domkirke, og de fund der er udstillet, er gjort lige ved banken ved siden af. Udstillingen viser vikingernes Aros, som Aarhus hed i vikingetiden. Dybt nede i en af de i alt syv halvt nedgravede grubehuse kan du se skelettet af den ældste aarhusianere, der er fundet til dato. På Vikingemuseet kan du blive meget klogere på vikingerne, og se hvordan vikingernes aktiviteter var langt mere omfattende end sørøveriet og plyndringerne. Vikingemuseet i Aarhus er et oplagt besøg når du overnatter på Danhostel Aarhus eller Danhostel Aarhus City. Sidstnævnte ligger bare 200 m. fra stedet.

  Voldstedet Trindvold/Trindhøj
  Det gamle voldsted, kaldet Trindhøj eller Trindvold, er beliggende ved Brejning tæt på Vejle Fjord. Voldstedet er resterne af et gammelt befæstningsanlæg, der i forbindelse med andre borge fra vikingetiden kunne beskytte mod fjendtlige angreb fra søsiden. Trindhøj er et godt udgangspunkt for en vandretur i naturen og i Kellers Park. Skal man alligevel på en gåtur i området omkring Vejle, så kan man nemt smutte forbi her. En oplagt udflugt når I overnatter på Danhostel Vejle eller Danhostel Fredericia.

  Gudenådalens Museum
  Gudenådalens Museets hovedattraktion er kopierne af de 1.000 år gamle Mammenfund, øksen og de to mankestole - effekter fra den formodede grav for en vikingehøvding, som blev gravet ud for 100 år siden. Gudenådalens Museum ligger i Bjerringbro, hvor du også kan opleve den nyetablerede runestenspark med gengivelse af 15 runesten i næsten fuld størrelse, placeret i en lille landskabsmodel af det gamle Middelsom Herred. Overnat ikke så langt derfra på Danhostel Viborg eller på Danhostel Kjellerup.

  Moesgaard Vikingetræf
  Med aktører fra over 15 forskellige lande er Moesgaard Vikingetræf også et internationalt træf for alle med interesse for vikingetiden. Næsten 600 krigere med familier, 65 heste med tilhørende ryttere og over 70 handelsboder bliver i en hel uge til en vikingeby med over 1500 indbyggere. Træffet afholdes altid i uge 30, og er en af landets absolut største vikingefestivaler. Vikingetræffet afholdes ved Moesgaard Strand syd for Aarhus, og det er derfor oplagt at overnatte på Danhostel Aarhus eller Danhostel Aarhus City. Danhostel Skanderborg ligger også tæt ved, og så kan I overnatter tæt på naturen.

  Oplevelsescenter Kongernes Jelling
  Oplevelsescenter Kongernes Jelling ligger midt i det historiske monumentområde omkring Jelling Kirke. På oplevelsescentret fortæller vi om vikingekongerne Gorm og Harald, deres runesten, den store skibssætning og den gigantiske palisade, der blev rejst for mere end 1000 år siden. Unik og supermoderne digital sanseoplevelse, der handler om vikingernes liv og levned. En rejse fra fortællinger i flammernes skær, over livet som viking og kriger, rejsen til Valhal og overgangen til kristendommen. Se også den berømte Jellingsten udenfor ved Jelling Kirke. Du kan let nå til Kongernes Jelling fra både Danhostel Givskud Zoo, Danhostel Vejle eller Danhostel Grindsted-Billund. Læs mere om Jellingemonumenterne som en del af UNESCOS verdensarv her.

  Tilbage til Vikingtemaside.

  moesgaardvikingetr%C3%A6f.jpg

  vikinger1.jpg