Adresse og kontaktinformation

  Adresse
  Præstegårdsvej 16-18, 4760 Vordingborg
  Telefon
  +45 5185 2455
  Vært(er)
  TAMU CENTER VORDINGBORG
  Email
  vordingborg@danhostel.dk

  Danhostel Vordingborg

  Gåsetårn og borgruiner i det sydsjællandske

  Falder snakken på byen Vordingborg, ser mange Gåsetårnet for sig. Besøg den gamle færgeby med det berømte tårn på din vej til Falster, eller lad Danhostel Vordingborg være dit udgangspunkt for overnatninger og mange spændende oplevelser i Sydsjælland.

  Vordingborg og borgruinerne
  På Danhostel Vordingborg får du rolige omgivelser og skøn natur for billige penge.  Kun et par kilomenter væk finder du Vordingborgs imponerende 18,7 hektar store Slotsbanke. Her står du midt i et af Danmarks allerstørste fredede fortidsminder. Nyd udsigten over Storstrømmen, kig ind i den historiske botaniske have – og forestil dig livet dengang, hvor den gamle kongeborg var hjemsted for Valdemar den Store, Valdemar Atterdag og sidst Valdemar Sejr.

  Gåsetårnet og gæssene
  Lad dit blik følge den eneste fuldt bevarede del af kongeborgen, nemlig det 26 meter høje Gåsetårn. Gåsetårnet fik efter sigende sit navn efter en guldgås, som Valdemar Atterdag satte på toppen af tårnet i foragt for hovedfjenden, de tyske Hansestæder. Gåsen skulle minde forbipasserende om, at fjenden bedst kunne sammenlignes med en flok skræppende men ellers ufarlige gæs!

  Danmarks Borgcenter (Etableret i 2009)
  Danmarks Borgcenter er et historisk museum i Vordingborg, som indsamler og formidler viden om Danmarks ca. 2000 borge og voldsteder. Centret ligger midt i landets største rigsborgruin, Vordingborg Slot og ved siden af Gåsetårnet.

  Middelalderen møder nutiden på Nordens mest moderne oplevelsescenter.
  Det første Vordingborg blev bygget af Valdemar den Store i 1160’erne. Det var en mindre træborg, der blev brugt som base for korstogene i Nordtyskland. Træborgen gav startskuddet til mange års borgbyggeri i Vordingborg.

  Base for gode udflugter
  Nu du er i området, så overvej om en vandretur langs Bakkebøllestien og Marienlyst skal med på programmet. Du kan også køre et smut ud på øerne og se Møns Klint eller den 6,3 meter lange jættestue på Bogø. Er stemningen mere til en dag med fest og farver, så tag en dag i BonBon-Land, der kun ligger en halv times kørsel væk.  Danhostel Vordingborg – Rolige omgivelser i byen med Gåsetårnet og borgruinerne

  Danhostel Vordingborg er beliggende i rolige omgivelser med stier og søer i udkanten af den sydsjællandske by.
  Bymidten med handelsgade, spillestedet STARS, den årlige festuge, lystbådehavnen og borgruinerne med vartegnet Gåsetårnet ligger et par kilometer fra Danhostel Vordingborg.
  Vandrerhjemmet har 12 væresler med plads til i alt 57 personer – de fleste med eget bad og toilet, samt opholdsstue og veludstyrede gæstekøkken. Som nabo har Danhostel Vordingborg egnsteatret Cantabile 2, der hvert andet år i august afholder teaterfestivalen Waves.
  Kør et smut ud på Bogø, Møn og nogle af de andre øer i Storstrøm eller tag en familiedag i BonBon-Land eller Knuthenborg Safaripark, der begge kun ligger en halv times kørsel væk. København og Roskilde med vikingeskibsmuseet er begge en times kørsel fra vandrerhjemmet.
  Ved Gisselfeld Klosters skove v. Rønnede kan besøges- Svævebane, trætopbaner: Camp Adventure,  er et helt unikt projekt bestående af naturpark og 10 trætopbaner i forskellige sværhedsgrader. Som noget helt nyt er der nu også mulighed for at prøve kræfter med en indendørs klatrevæg samt komme op i det nyåbnede Udsigtstårn  (”Skovtårnet”, som er 45 m højt.

  Åbningstider

  02/01 - 20/12(man-fre kl. 8-10 + kl. 16-18 og Lør-søn kl. 16-18)
  02/01 - 20/12(man-fre kl. 8-10 + kl. 16-18 og Lør-søn kl. 16-18)

  Info

  Antal senge
  57
  Antal værelser
  12
  Antal værelser med bad og/eller toilet
  12
  Antal værelser uden bad og/eller toilet
  0

  Faciliteter

  Gratis wifi
  Gratis parkering

  Se på kort

  Klik på kortet herunder for at se Danhostel Vordingborg på Google Maps

   

  Danhostel Vordingborg på Google kort

   

  Andre hostels i nærheden

  Ingen ledige værelser? Find andre Danhostels i nærheden.
  Danhostel Faxe
  Østervej 4, 4640 Faxe
  fra 200,00 kr.
  Danhostel Sakskøbing
  Saxes Allé 10, 4990 Guldborgsund
  fra 300,00 kr.
  Danhostel Maribo
  Ved Stadion 2B, 4930 Maribo Maribo
  fra 500,00 kr.
  Danhostel Stevns
  Ved Munkevænget 1, 4660 Store Heddinge
  fra 391,50 kr.