VADEHAVET – UNESCOS Verdensarv i Danmark

  Unik natur i Danmark

  Derfor er stedet på UNESCOS liste
  Vadehavet er verdens største sammenhængende tidevandsområde, der med sit dynamiske og ubrudte landskab danner grundlag for en overvældende rigdom og en mangfoldighed af liv. Derfor blev den tyske og hollandske del af Vadehavet, udpeget af UNESCO som Verdensarv i 2009 og i 2014, udvidet med den danske del. Samlet strækker vaderne sig 500 km langs den danske, tyske og hollandske kyst. Det dynamiske landskab, den biologiske rigdom og de mange trækfugle, gør området til noget helt enestående.

  Det skal du se/opleve når du er der
  Vadehavet når det kommer ind eller trækker sig tilbage. (På Danhostel Ribe kan du få en tidevandskalender, der viser hvornår det sker.) Sort sol over marsken. En tur til Manø. Vadehavscenteret der også byder på ture med Østerssafari. Fra Esbjerg havn kan I i sæsonen opleve Sælsafari.

  Hvor børnevenligt er det
  Hvis dine børn er glade for natur, vand og eventyr, så er Vadehavet bestemt børnevenligt. Her er også mulighed for at lære en masse om den danske natur og ikke mindst livet i Vadehavet.

  Andre gode ting i nærheden
  Ribe by og Ribe Domkirke, Ribes Vikingecenter og Vægterne i Ribe er klart et besøg værd, når I alligevel er på de kanter. Også Mennesker ved Havet skulpturen i Esbjerg er et besøg værd. I kan også tage turen til den tyske ø Sylt, som byder på et shoppingmekka af modebutikker spredt rundt i klitterne.

  Hvilket Danhostel ligger tættest på
  Danhostel Ribe er oplagt at overnatte på, hvis I skal bruge et par dage ved Vadehavet. Danhostel Esbjerg kan også være et godt udgangspunkt, for en tur til Vadehavet.

  Hemmelig tips
  • Spis ikke af de østers I evt. finder tæt på land, de er fyldt med colibakterier.
  • Hvis I vil have badestrand skal I nord for Esbjerg eller ud på Rømø.
  • Hvis I selv kører til Manø, så tjek ALTID tidevandskalenderen først.

  Tilbage til UNESCO liste.

  vadehavet2.jpg