Oplevelser for børn på Fyn

  Kan man sige Fyn og Odense uden af nævne H. C. Andersen og er der mon andet end gamle eventyr at give sig i kast med? JA!
  Læs her om de gode oplevelse for børn og børnefamilier på hele Fyn og øer. Her er mange gode muligheder for at få en god ferie fyldt med indhold og gode oplevelser for børn og deres familier.
   
  Odense Zoo
  Odense Zoo
  Hvis du jævnligt kommer i en anden Zoo, vil du nok tænke, at I ikke behøver, at besøge en zoo i jeres ferie. Men jo, tag endelig denne oplevelse med alligevel. Odense Zoo er stor og har en del dyr, som ikke ses i andre danske Zoologiske haver. Her er også flere legeområder og oaser, med mulighed for at slappe af og nyde medbragt mad. Især huset med søkøer og pingviner er værd at se. I kan bo tæt ved på Danhostel Odense City. Hvis I går derfra kan vi anbefale at gå langs åen og forbi Munke mosen. Ca. 5 km. Endnu tættere ligger Danhostel Odense Kragsbjerggaard som også er en oplagt overnatningsmulighed.
  Se mere her: odensezoo.dk
   
  H. C. Andersen Paraden
  H. C. Andersen Paraden
  Oplev kunst, kultur og folklore på én gang. H. C. Andersen Paraden er et lille, musikalske show som er eventyrlig underholdning for store og små.
  Se mere her: hcandersen-paraden.dk
   
  Vikingemuseet Ladby
  Vikingemuseet Ladby
  Ved Kerteminde Fjord kan du opleve Danmarks eneste skibsgrav, på Vikingemuseet Ladby, fra Vikingetiden. En attraktion, der er så sjælden, at den har international interesse. I en kæmpe gravhøj, blev en stormand omkring år 925 stedt til hvile i skibet, der blev trukket på land, sammen med alt sit kostbare godt sine hunde og heste. En læringsrig oplevelse for hele familien. Fra Danhostel Kerteminde er der en lille 5 km gåtur igennem smuk natur, for at komme til stedet. I kan selvfølgelig også komme dertil i bil.
  Se mere her: vikingemuseetladby.dk

   


  Øhavs Center Faaborg
  Fra en flåde midt i vandet kan børnene fange krabber, klappe en fisk og opleve Fyns største saltvandsakvarium. Akvariet afspejler de fisk, der findes ude i Det Sydfynske Øhav. Bliv klogere på fiskeri når medlemmer fra Faaborg Amatørfiskerforening, deler ud af deres store viden. Stedet ligger kun 5 minutters gangs fra vores hyggelige Danhostel Faaborg.
  Se mere her: Øhavs centeret faaborg
   

  Børnekulturhuset Fyrtøjet
  Kun 10 minutters gangs fra Danhostel Odense City ligger Kulturhuset Fyrtøjet, som er et oplagt sted for børnefamilier at besøge. Her formidles H. C. Andersens fortryllende eventyr igennem leg, teater, billedkunst og fortælling. Hele huset er bygget op omkring leg, og rummer et hav af muligheder for hele familien.
  Se mere her: museum.odense.dk
   
  Danmarks Jernbanemuseum
  Danmarks Jernbanemuseum
  Opleve den danske jernbanehistorie, se autentisk remisebygning fra 1954, se ind i de royale vogne, og få en oplevelse, der glæder flere generation. Her er det tilladt at røre, lege og gå på opdagelse i de mange vogne og lokomotiver. Oplev Børnebanegården, som er banegård i børnestørrelse, til de mindste. Alle aktiviteter er gratis, når først entréen er betalt. Børn under 5 år koster ikke noget. Lige på den anden side af Banegårdscentret og Danhostel Odense City.
  Se mere her: jernbanemuseet.dk

   

  Egeskov Slot
  Egeskov Slot
  Sæt hele dagen af og tag hele familien med og besøg Egeskov Slot. Her er fantastiske labyrinter, Danmarks smukkeste have, veteranbiler, legepladser, dukkehuse, motorcykler, udstillinger og mange flere aktiviteter for børn og voksne. Året byder på flere events med mange forskellige temaer. Der er nok at opleve på det historiske slot, der er forvandlet til en sand forlystelse for hele familien. Et oplagt besøg på vejen til eks. Danhostel Svendborg eller Danhostel Faaborg.
  Se mere her: egeskov.dk
   

   

  Naturama
  Naturama
  Oplev naturhistorie på en ny måde hos Naturama i Svendborg. Her er Børnegrotte hvor årstiderne formidles for de mindste via sanserne, mange aktiviteter løbende og naturteater med skiftende lyd, lys, film og billeder. Tag på opdagelse og løs opgaver i udstillingen. Kun 10 minutters gåtur fra Danhostel Svendborg.
  Se mere her: naturama.dk