Oplevelser for børn på Bornholm

  Det er ikke kun naturen og rundkirkerne, der tiltrække børnefamilierne til solskindsøen, også de mange gode aktiviteter for børn, gør Bornholm attraktiv til familieferien. Skalaen er måske ikke så stor, som i resten af landet, men det gør også, at de forskellige attraktioner, er mere overskuelige og autentiske. Her er en række af de steder, som vi vurderer er ”Must See” for Børn på Bornholm.
   
  Brændegårdshaven
  Brændesgårdshaven (der indtil 2016 i en årrække er gået under navnet Joboland)
  Danmarks hyggeligste forlystelsespark med børnevenlige forlystelser, stort vandland, hoppeborge, trylleshow, klatreland, legepladser, sejlbåde og dyrepark. Når indgangen er betalt, koster forlystelserne ikke noget. Det er tilladt at medbringe mad og drikke, som kan nydes flere steder i den hyggelige gamle have.
  Se mere her: braendesgaardshaven.com
   
  Natur Bornholm
  NaturBornholm
  Når vejret er koldt og naturen skal opleves og formidles i børnehøjde, så er NaturBornholm det ideelle sted at tage hen. Her kan I komme på en rejse millioner af år tilbage i tiden og møde naturvejlederen. Lad ungerne prøve el-bil banen og oplev bison, dinosaur, østersøakvarie og levende krokodiller.
  Se mere her: naturbornholm.dk
   
  Bornholms museum
  Bornholms Museums 4 afdelinger
  På et lavt budget, kan du få rigtig meget for pengene, med en billet til de 4 afdelinger af Bornholms Museum.
  Se mere her: bornholmsmuseum.dk
  Bornholms Museum
  Selve det historiske museum findes midt i Rønne og har ud over en spændende udstilling, også aktiviteter for børn. Her kan du bl.a. være med på din egen arkæologiske udgravning og finde gamle mønter med metaldetektor. Bornholms maskot, trolden Krølle Bølle, gemmer sig også på muset og ham kan børnene gå på jagt efter.
  Erichsens Gård
  Erichsens Gård er Rønnes gamle købstadshus, med en idyllisk have og er beliggende i Rønnes gamle bydel. Gå en tur i de gamle fornemme stuer, oplev den skønne have og besøg pandekage damerne i køkkenet, der også laver syltetøj og viser hvordan man lavede sennep (”hjemmarungad” sennep) i gamle dage. Er et gammelt hus noget for børn? JA! På Erichsens Gård kan du gå på skattejagt i de gamle ting og samtidig vise børnene hvilke ting man have i gamle dage. Er du selv i tvivl om hvad tingene blev brugt til, hjælper personalet gerne med at svare på spørgsmål. Her er også guidede ture og mulighed for, at medbringe mad og nyde i den smukke have.
  Hjorths Fabrik
  Keramikmuseum og 150 år gammel keramikfabrik. Her er der ved tidsbestilling mulighed for selv, at komme ind og dreje sit eget stentøj, også for børnene. Her er også udstilling, arbejdende fabrik, smuk have og butik.
  Melstedgård Frilandsmuseum
  Et levende museum tæt ved Gudhjem, hvor der formidles landbrug, som man gjorde det i gamle dage, samt Bornholmsk madkultur. Her er aktiviteter året rundt og mange hyggelige dyr. Kommer man på den rigtige tid af året, kan man være heldig at opleve små pattegrise/smågrise eller kattekillinger. Hyggeligt både for store og små børn.
   

  Bornholms Tekniske Samling
  Tag gerne bedsteforældrene med til denne skønne samling. Her er alt fra gamle tv, telefoner, flyvemaskiner og et elværk, der stadig kører. Nostalgien vækkes hos de voksne, og børnene kan se mange af de ting, som vi for bare få år siden oplevede, som det mest moderne. Stedet drives af en frivillig forening og prisen er i den lave ende.
  Se mere her: bornteksamling.dk
   
  Bornholms Rovfugleshow
  Bornholms Rovfugleshow
  Velorganiseret fugleshow, udenfor når vejret er godt og indendørs i knap så godt vejr. Flotte store fugle og mulighed for, at hilse på ugler og papegøjer. Ørne, gribbe og sågar høns kan man opleve. God underholdning for hele familien.
  Se mere her: bornholmsrovfugleshow.dk

   

  Balka Strand
  Balka strand
  Noget af verdens fineste sand kan findes på Balka strand, i nederste højre hjørne af Bornholm. Stranden er meget lavvandet og derfor rigtig god til familier med små børn. Her er iskiosk og vandsportsaktiviteter for de lidt større børn. Skal der lejes og tumles, så vælg Dueodde strand tæt ved og hop rundt i klitterne.
  Se mere her: bornholm.info
   

   

  Bornholms Middelaldercenter
  Bornholms Middelaldercenter
  Oplev middelalderen, se stormandsgården og skyd med bue og pil. Historie for hele familien med levende statister, mange aktiviteter og boder. Meget autentisk oplevelse. Prøv også skattejagten med børnene, besøg mølledalen, klap de små lam, besøg malerværksted eller udstillingen.
  Se mere her: bornholmsmiddelaldercenter.dk
   

   

  Hammershus
  Kort sejltur langs klippekysten
  Sejl ud fra Hammerhavn og se noget af den smukkeste Bornholmske natur fra kyssiden. Her sejles i en lille båd på en kort tur, som de fleste kan overskue, også selvom de ikke er søstærke. Der sejles ind i klippehulen Vådeovn og hen forbi de berømte kameler og løvehoveder ved foden af Hammershus. Se også Danmarks største fuglefjeld. Prisen er fair og det er let at komme til Hammerhavn fra Både Nord- og Sydbornholm. Tættest på ligger Danhostel Sandvig på Nordbornholm.
  Se mere her: hammerhavnensbaadfart.dk