Oplevelser for børn på Sydsjælland

  Sydsjælland og øer er klitter og havnemiljøer, men det er også glæder for børn og barnlige sjæle. Tag et kig på de gode oplevelser for børn og børnefamilier, vi har samlet her. Her er noget for en hver alder og pengepung, og til enhver familieferie. Overnatning finder du tæt ved, på de mange Danhostels på Sydsjælland og Øer.
   
   
  Gerlev Legepark
  Lad tablets og mobiltelefoner blive hjemme og kom ud og leg på den store legeplads, hvor der er mulighed for, at alle generationer kan få en udfordring. Her er mere end 130 historiske spil, lavet på baggrund af forskning i gamle lege. Her er rig mulighed for, at slå sig løs. Det er også muligt, at få hjælp fra en instruktør, der guider jer igennem de mange spil. God aktiv dag med udfordringer, både for krop og sind. Bor I på Danhostel Ringsted eller måske Danhostel Kalundborg, er der ikke langt til Gerlev Legepark.
  Se mere her: visitvestsjaelland.dk
   
  BonBon Land
  BonBon Land
  Som enhver anden forlystelsespark, er der her noget for alle aldre. En ekstra god ting ved BonBon Lands forlystelser er, at der er tydelig markering af g-påvirkningen, så man hurtigt kan vurdere, om det er noget man tør prøve eller ej. Mange gode madsteder, hyggelige børnestier med skjulte eventyr og vilde forlystelser, der får selv beskuerne til at skrige.
  Se mere her: bonbonland.dk
   
  Lalandia
  Lalandia
  Alle kender Lalandia, så vi behøver slet ikke skrive om dem, eller gør vi? JO, for det er jo et ”Must See” for børn. Ud over det kendte vandland, byder Lalandia også på stort legeland, bowling, spisesteder, 3D biograf og et hav af andre sjove forlystelser.
  Se mere her: lalandia.dk

   

  Koldkrigsmuseum Stevnsfort
  Koldkrigsmuseum Stevnsfort
  Det lyder måske en anelse tørt og knap så børnevenligt. Men I vil blive overrasket over hvor spændende ungerne vil synes det er. Ud over de mange stykker krigsmateriel, som kan ses på den ydre plads, så er turen nede i selve fortet, under jorden, virkelig en oplevelse for alle. En spændende tidslomme vil åbne sig og guiderne fortæller på en måde der gør, at selv de mindste lytter med. Når I er der, kan I også lige runde Stevns Klint og hakket den af, på jeres danske UNESCO verdensarvs liste. Vil I bo tæt på, kan vi anbefale Danhostel Store Heddinge til jeres overnatning.
  Se mere her: kalklandet.dk

   

   
  H. C. Andersens verden
  Ved Præstø finder i teaterparken, der gemmer på en masse eventyr fra den berømte forfatter. Se de mange eventyr som levende fortællinger, hils på Tommelise og se hendes 2 meter høje blomster. Der er også mulighed for selv at skabe sit eget eventyr i workshoppen. I kan efterfølgende overnatte på Danhostel Vordingborg.
  Se mere her: hcandersensverden.dk
   

   

   
  Kalvehave Labyrintpark
  Sæt stressniveauet helt ned og besøg en park, hvor I selv bestemmer tempoet. Her er fyldt med labyrinter, store spil, hvor du skal bruge hele kroppen og spil der udfordrer hjernen. Humoren bliver også udfordret og når I sætter jer for at spise, kan I Ikke regne med, at ungerne bliver siddende ret længe, der er nemlig massere af sjove ting at kaste sig ud i. Også dette dejlige sted ligger tæt på Danhostel Vordingborg.
  Se mere her: kalvehave-labyrintpark.dk
   
  Trelleborg
  Trelleborg
  Trelleborg er et spændende stykke kulturarv fra Vikingetiden og den bedst bevarede danske cirkulære borg. De er gratis adgang for besøgende. Oplev bl.a. fortællerteater for de mindste, eller tag på skattejagt i vikingetiden og vind flotte præmier. Gå aktivt ind i Trelleborgs historie og udforske kultur og natur omkring den historiske borg.
  Se mere her: natmus.dk