Oplevelser for børn i København

  Der er et hav af muligheder for oplevelser for børnefamilier i København og det kan være svært, at nå det hele eller få budget til det hele. Derfor er her et par steder, som vi anbefaler man skal se og opleve og som måske ikke vælter feriebudgettet helt. Husk at når I overnatter på Danhostel, så har I flere penge til oplevelser. Transport med det offentlige er let i København og vil I bo midt i byen anbefaler vi Danhostel Copenhagen City. Skal der være plads til parkering og lidt mere natur så anbefaler vi Danhostel Copenhagen Bellahøj. Helt tæt på vandet ved smukke Danhostel Ishøj Strand er der også gode muligheder for at komme let til storbyen, og samtidig bo tæt på vandet og strandmiljø..
   
  Zoologisk Have
  Zoologiske have
  Helt klassisk, så er det der med dyr bare altid et hit hos små børn. Københavns zoo er stor og med massere af plads. Afsæt en hel dag, så kan I nå hele vejen rundt. Der er mange små oaser med legeområder og mulighed for, at spise medbragt mad. Oplev den arktiske ring, det nyåbnede kænguru anlæg og broen over savannen i børnezoo.
  Se mere her: zoo.dk
   
  Zoologisk museum
  Zoologisk museum
  Ideelt sted for det nysgerrige barn, der gerne vil vide, hvordan dyrene ser ud under pelsen. Oplev mammutter, hvaler og Danmarks dyreliv fra fortid til nutid. Der er mulighed for, at føle på og røre ved et hav af skeletter i ”magasinet”. Tag på rejse i Darwins fodspor og oplev de mange opdagelser og iagttagelser, der førte til den berømte evolutionsteori. Tag evt. en tur i en af Københavns mange smukke kirker efterfølgende, hvis det religiøse regnskab til gøres op bagefter.
  Se mere her: zoologi.dk
   
  Bakken
  Bakken
  Dyrehavsbakken nord for København har gratis entré og her kan købes turbånd for både store og små børn. Oplev pjerrot eller aktiviteter på scenen. Gå en tur i dyrehaven og spis madpakken. Prøv de mange forlystelser og konkurrér med hinanden i 5 kamp. Se også det nye Korsbæk og fortæl børnene om Matador.
  Se mere her: bakken.dk

   


  Frilandsmuseet
  Frilandsmuseet
  Et stykke levende historie tæt på storbyen. Stedet er et af verdens største frilandsmuseer, med mere end 100 historiske bygninger. Se de smukke haver, 3 vindmøller, stationsbyen og de mange andre udstillinger. Der er løbende Teaterforestillinger, temadage og aktiviteter for hele familien.
  Se mere her: natmus.dk

   


  Interaktiv motionssti i Søndermarken
  En gratis fornøjelse for børn og voksne. Den lysende hare viser vej på den 2,5 km lange rute og du bestemmer helt selv farten. Der er 4 tilhørerende aktivitetspladser med bl.a. ”Vildnisset”, som består af en stor variation af stubbe og træstammer, der indbyder til både leg og træning.
  Se mere her: oplevbyen.dk
   

  Tårnlegepladsen i Fælledparken
  En gratis fornøjelse når der er behov for et pusterum. Legepladsen er indrettet med modeller af Københavns mest kendte tårne. Vor Frelser Kirke, Rådhustårnet, Rundetårn, Marmorkirken og Børstårnet. Legepladsen er interaktiv og der ligges op til konkurrence og fysisk aktivitet. Der er bemanding på pladsen og mulighed for leje af bolde og andet udstyr, samt et hus til at spise madpakke i. Bliv lidt klogere på København i børnehøjde.
  Se mere her: visitcopenhagen.dk
   
  Tycho Brahe Planetarium
  Tycho Brahe Planetarium
  Besøg Planetariet og se en film på Danmarks største kuppellærred. Nyd også den flotte udstilling med rummissioner og universet. Der vises film både for voksne og børn og oplevelsen er helt speciel. Kom på gratis guidede ture og se seje forsøg i vilde AstroShows.
  Se mere her: planetariet.dk
   

  H.C. Andersen Eventyrhuset
  En god oplevelse for især de små børn. Her går I langsomt rundt i det lille museum og lytter til de meste kendte af H.C Andersens eventyr, imens de fine figurer viser eventyret foran jer. Eventyrhuset kan besøges sammen med det sjove Ripleys Believe it or not, som ligger i samme bygning. Der kan købes kombinationsbilletter til begge dele.
  Se mere her: visitcopenhagen.dk
   

   

  Tivoli
  Tivoli
  Er der budget til den helt store tur, så tag ungerne med i tivoli. Hvis I har små børn, skal I besøge det nye Rasmus Klump land der byder på en eventyrlig stor og god afgrænset legeplads. Nyd de mange vilde forlystelser, den gode mad og se de smukke lys om aftenen.
  Se mere her: tivoli.dk
   

   

  Den Blå Planet
  Den Blå Planet
  Igen i den lidt dyre ende på budgettet, kan I besøge Den Blå Planet på Amager. Her kan de små klappe en fisk og ikke mindst nyde børneshowet med den søde hammerhaj Hik. Se kæmpeodderne udenfor, gå ind under den smukke vandtunnel og oplev oceanet nedefra. Her er også mulighed for, at se piratfiskene blive fodret og opleve mange andre spændende og farverige fisk.
  Se mere her: denblaaplanet.dk