Oplevelser for børn i Nordsjælland

  Dansk jagt- og skovbrugsmuseum
  Dansk jagt- og skovbrugsmuseum
  Få en gratis guidet tur i udstillingen, der bl.a. huser en gyselig spritsamling med præparater, der viser forskellige deformiteter og sygdomme hos dyr og fugle. Et hit for det nysgerrige barn. Smag et stykke vildt eller se jagtfalken i aktion. Prøv et hav af jagt- og skovaktiviteter for hele familien. Overnat på Danhostel Hillerød, så er du ikke langt fra det spændende sted.
  Se mere her: jagtskov.dk
   
   
  Øresundsakvariet
  Hyggeligt lille saltvandsakvarium, hvor du kommer med ned under havoverfladen og oplever det fantastiske dyre- og planteliv. Alt sammen dyr og planter, der findes ude i Øresund. Her er farvestrålende fisk, hajer, rokker, store hummere og blæksprutter. Rør ved krabber og fisk hvis du tør, og få en hyggelig oplevelse. Tag gerne et kig på det flotte Kronborg Slot og når nu I allerede er i Helsingør kun I overnatte på Danhostel Helsingør, så kan I også nå at opleve Søfartsmuseet dagen efter.
  Se mere her: oresundsakvariet.ku.dk

   


  Havtyren Naturlegeplads
  Åbent hele året og ganske gratis stor naturlegeplads i skoven tæt på Liseleje strand. Her findes svævebaner, åleruse og vippemåge. Her er selvfølgelig også gynger, balancesummen, rutsjebane og gode steder at spise madpakken i tørvejr. Ganske godt sted at besøge, hvis i overnatter på Danhostel Tisvildeleje.
  Se mere her: visitnordsjaelland.dk
   
   
  Louisiana for børn
  Det kendte smukke kunstmuseum, har selvfølgelig også aktiviteter for de mindste. Børnehuset er på hele 3 etager og rummer hver dag åbne værksteder, hvor børn fra 4-16 år kan tegne, modellere og udforske kunstnernes arbejdsmetoder. Når entré til Louisiana er betalt, er der fri adgang til Børnehuset. Aktiviteterne tager udgangspunkt i de aktuelle udstillinger. Nærmeste overnatningssted for børnefamilier er Danhostel Helsingør.
  Se mere her: louisiana.dk
   
   
  Birkegårdens haver
  En skøn oase midt på Sjælland. Her er søde dyr, der kan købes foder til. Mange smukke blomstrende haver og forskellige legepladser med hver deres tema. Her er gratis trækvogne og gode picnicområder. Eventkalenderen strækker sig ud over hele året. Klap et får, rid en tur på et æsel, eller se om du kan få en af de fine trylleduer til at sætte sig på din finger. Fra Danhostel Kalundborg tager turen i bil kun små 40 minutter.
  Se mere her: birkegaardens-haver.dk